Редактор: Юлия Георгиева e-mail: [email protected]кадър бТВПрави впечатление, че Ковид агресира много

...
Редактор: Юлия Георгиева e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bgкадър бТВПрави впечатление, че Ковид агресира много
Коментари Харесай

Проф. Младенов за Ковид: Опустошенията на белия дроб са страшни, всеки може да изтегли късата клечка

Редактор: Юлия Георгиева 

e-mail: [email protected]

кадър бТВ

Прави усещане, че Ковид агресира доста бързо във връзка с белия дроб, провалите са доста тежки. Не е като при първата вълна напролет. Различното е опустошението на белия дроб, което е напряко страховито. Такива рентгенови фотоси, каквито виждаме в този момент при пациентите, преди сме нямали. 

Това разяснява в ефира на бТВ проф. Николай Младенов, шеф на клиника по анестезиология и интензивно лекуване. 

Това се случва на всички места в Европа, не е единствено при нас. Така че тази пандемия върви, настава. Така че се обръщам към всички хора - ние би трябвало да се опасяваме и бих споделил, че всеки може да изтегли късата съчка. Затова дано бъдем толерантни един към различен, да се пазим, тъй като всеки един от нас носи отговорност, уточни лекарят. 

Бързите антигенни проби могат да оказват помощ в тази обстановка. Тези проби откриват за 15 минути дали пациента има зараза или не. Това е първичния триаж, който би трябвало да се прави още на място, в дома на пациента. Целта е да се опазят и самите лекари по този метод, изясни проф. Младенов. 

Те са с 97% меродавност, добави той.

 Носете маски на всички места и проявявайте емпатия към лекарите, по този начин както ние го вършим по отношение на болните, посъветва професорът.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР